top of page

Over ons

De Clerck & Zn, een familiebedrijf sinds 1961.

De Clerck & Zn bv is gestart op 1 april 1961 door Jean De Clerck. 

Samen met zijn vrouw Johanna Franqui hebben ze de fundering gelegd en de zaak opgebouwd. Jean De Clerck  was een pionier in het bouwen van grote verwarmingsinstallaties op stoom voor het verwarmen van de bloemenserres. Begin de jaren 60 werd de vraag naar centrale verwarming belangrijker en heeft Jean zich volledig toegelegd  op de verwarming van huishoudelijke installaties en kleine industriële gebouwen. 

In het jaar 1985 kwam door de ziekte van Jean zijn zoon, Alex De Clerck  vervroegd uit zijn legerdienst om  de fakkel over te nemen. Oorspronkelijk was onze zaak gevestigd in de Is. Meyskensstraat 161. Later in het jaar 1997 werd door de overname van Alex de zaak verder uitgebreid met onze toonzaal (1994) en winkel op de Meyskensstraat nummer 163. Drie jaar later werd de firma vervolledigd met een bijkomend atelier.

In de beginjaren lag de focus vooral op de centrale verwarming. Het sanitair vakgebied grenst hier dicht tegen aan. Uit deze gedachtegang hebben wij onze expertise uitgebreid naar sanitaire installaties en badkamerrenovaties. Op deze manier willen wij een totaalpakket van service aan de klant bieden.

Vandaag is ook de kleinzoon Robin De Clerck (3de generatie) mee in de zaak gestapt na het uitvoeren van zijn studies in het Energiemanagement aan de Hoge school in Antwerpen.  Ondertussen hebben wij reeds een mooie expertise opgebouwd in zowel thermische zonnepanelen en warmtepompen. 

bottom of page