top of page

Warmtepompen

Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp als hernieuwbare energie om uw huis te verwarmen?
We komen graag langs om met u de mogelijk opties te overlopen. 

Warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepomptechnologie is gebaseerd op een eenvoudig en bekend principe, dat bijvoorbeeld ook wordt toegepast in een koelkast. Een warmtepomp haalt zijn warmte uit zijn omgeving (lucht of bodem) en brengt deze naar een hogere bruikbare temperatuur. Zelfs bij lage temperaturen kan een warmtepomp u voorzien van warmte en sanitair warm water. Een warmtepomp levert directe milieuvoordelen in de vorm van verminderde CO2-uitstoot. Dit komt omdat de benodigde elektriciteit relatief laag is en de meeste energie uit de omgeving gehaald wordt.
 

Met een warmtepomp kan u tot wel 40% besparen op uw energiekosten.

Welke voordelen heeft u met een warmtepomp?

Lagere energiekosten

Een warmtepomp zorgt voor een verlaging van uw energiekosten.  
Dit komt omdat een warmtepomp enkel  elektriciteit nodig heeft om zijn compressor aan te drijven de meeste warmte uit de omgeving wordt gehaald. In vergelijking met een conventionele gasketel bespaart u tot wel 40% op uw factuur.

Verlaging E-peil

Het E-peil is een maat voor het energieverbruik van uw woning.

Bij nieuwbouw is vanaf 1 Januari  2020 verplicht een E-peil te hebben van E-35. Met een warmtepomp kan u uw E-peil verlagen. Indien uw E-peil hoger is dan het maximale E-peil bij uw bouwaanvraag krijgt u een boete.

Amper onderhoud

Na het plaatsen van een warmtepomp heeft u amper onderhoud aan het toestel. Wij raden echter wel aan om tweejaarlijks een controle te laten uitvoeren. 

Nul energie-woning

Indien u kiest voor een warmtepomp heeft u de mogelijkheid om energie neutraal te wonen. Dit is mogelijk door uw energieverbruik te verlagen door aanvulling van fotovoltaïsche zonnepanelen. 

Plaats uw warmtepomp door ons

Bij De Clerck & Zn gaan we stap voor stap met u alle zaken overlopen.
We maken een persoonlijk dossier op van uw installatie.

 

Eerst gaan we bepaling wat uw warmtebehoefte is op basis van een concrete warmteverliesberekening.  We evalueren de technische haalbaarheid.  Er word een analyse gemaakt van uw huidig energieverbruik en na het plaatsen een warmtepomp. 

Premies

Bij het plaatsen van een warmtepomp ontvangt u een premie van de netbeheerder en in sommige gevallen ook van de Gemeente.
Een premie kan enkel worden uitgeschreven door een persoon die in bezit is van een RESCert certificaat.  Via dit certificaat wordt aangetoond dat de installateur bekwaam is in het plaatsen van een warmtepomp. 

 

Heeft u interesse in het plaatsen van een warmtepomp
gelieve ons dan zeker te contacteren!

bottom of page